torbutton.dtd 14 KB

123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149
 1. <!ENTITY torbutton.prefs.title "Подесувања на Torbutton">
 2. <!ENTITY torbutton.prefs.tor_settings "Подесувања на прокси">
 3. <!ENTITY torbutton.prefs.recommended_settings "Користи ги подесувањата препорачани за мојата верзија на Фајрфокс">
 4. <!ENTITY torbutton.prefs.use_privoxy "Користи го Privoxy">
 5. <!ENTITY torbutton.prefs.use_polipo "Користи го Polipo">
 6. <!ENTITY torbutton.prefs.custom_settings "Користи сопствени прокси-подесувања">
 7. <!ENTITY torbutton.prefs.proxy.host.http "HTTP прокси:">
 8. <!ENTITY torbutton.prefs.proxy.host.https "SSL прокси:">
 9. <!ENTITY torbutton.prefs.proxy.host.ftp "FTP прокси:">
 10. <!ENTITY torbutton.prefs.proxy.host.gopher "Gopher прокси:">
 11. <!ENTITY torbutton.prefs.proxy.host.socks "SOCKS хост:">
 12. <!ENTITY torbutton.prefs.proxy.port "Порта:">
 13. <!ENTITY torbutton.about.title "За Torbutton">
 14. <!ENTITY torbutton.about.version "Version:">
 15. <!ENTITY torbutton.about.summary "Protects the privacy of your Tor browsing.">
 16. <!ENTITY torbutton.about.code "Code Contributors:">
 17. <!ENTITY torbutton.about.maintainer "Maintainer:">
 18. <!ENTITY torbutton.about.security_review "Security Review:">
 19. <!ENTITY torbutton.about.donate "If you like using Tor, you might consider">
 20. <!ENTITY torbutton.about.make_donation "making a donation.">
 21. <!ENTITY torbutton.pref_connection.notice "Исклучете го Torbutton за да ги промените овие продесувања.">
 22. <!ENTITY torbutton.pref_connection.more_info "Повеќе информации">
 23. <!ENTITY torbutton.pref_connection_more_info.title "Помош">
 24. <!ENTITY torbutton.pref_connection_more_info.text "Torbutton е моментално вклучен. Доколку сакате да ги промените подесувањата на Вашето прокси кои што не се поврзани со Тор, тога исклучете ги Torbutton и потоа вратете се тука. Доколку сакате да ги промените подесувањата за Тор, тогаш користете го прозорот Подесувања на Тор.">
 25. <!ENTITY torbutton.context_menu.new_identity "New Identity">
 26. <!ENTITY torbutton.context_menu.new_identity_key "I">
 27. <!ENTITY torbutton.context_menu.toggle "Промена на Тор статус">
 28. <!ENTITY torbutton.context_menu.toggle.key "T">
 29. <!ENTITY torbutton.context_menu.preferences "Подесувања...">
 30. <!ENTITY torbutton.context_menu.preferences.key "Z">
 31. <!ENTITY torbutton.context_menu.about "За Torbutton...">
 32. <!ENTITY torbutton.context_menu.about.key "T">
 33. <!ENTITY torbutton.context_menu.networksettings "Open Network Settings…">
 34. <!ENTITY torbutton.context_menu.networksettings.key "S">
 35. <!ENTITY torbutton.context_menu.downloadUpdate "Download Tor Browser Bundle Update...">
 36. <!ENTITY torbutton.context_menu.downloadUpdate.key "Z">
 37. <!ENTITY torbutton.context_menu.cookieProtections "Cookie Protections">
 38. <!ENTITY torbutton.context_menu.cookieProtections.key "C">
 39. <!ENTITY torbutton.context_menu.copyTor "Copy Tor URL">
 40. <!ENTITY torbutton.context_menu.copyTor.key "P">
 41. <!ENTITY torbutton.context_menu.openTorTab "Open Tor URL in new Tab">
 42. <!ENTITY torbutton.context_menu.openTorTab.key "r">
 43. <!ENTITY torbutton.context_menu.openTorWindow "Open Tor URL in new Window">
 44. <!ENTITY torbutton.context_menu.openTorWindow.key "d">
 45. <!ENTITY torbutton.button.label "Torbutton">
 46. <!ENTITY torbutton.button.tooltip "Кликнете за иницирање на Torbutton">
 47. <!ENTITY torbutton.prefs.sec_settings "Безбедносни подесувања">
 48. <!ENTITY torbutton.prefs.block_thread "Блокирај читање на историјата при вклучен Тор (клучно)">
 49. <!ENTITY torbutton.prefs.block_thwrite "Блокирај запишување во историјата при вклучен Тор (препорачано)">
 50. <!ENTITY torbutton.prefs.block_nthread "Блокирај читање на историјата при исклучен Тор (по желба)">
 51. <!ENTITY torbutton.prefs.block_nthwrite "Блокирај запишување во историјата при осклучен Тор (по желба)">
 52. <!ENTITY torbutton.prefs.clear_history "Избриши ја историјата при вклучување на Тор (по желба)">
 53. <!ENTITY torbutton.prefs.clear_cache "Блокирај го диск-кешот на Тор и избриши го сиот кеш при вклучување на Тор">
 54. <!ENTITY torbutton.prefs.block_cache "Блокирај пристап до меморискиот и диск-кешот во Тор-режим">
 55. <!ENTITY torbutton.prefs.cookie_jars "Ставај ги не-Тор колачињата во заштитена тегла">
 56. <!ENTITY torbutton.prefs.cookie_protection "Use the Cookie Protections Dialog to choose">
 57. <!ENTITY torbutton.prefs.mmm_cookies "Мануелно ќе се справувам со колачињата (опасно)">
 58. <!ENTITY torbutton.prefs.clear_cookies "Избриши ги колачињата при вклучување на Тор">
 59. <!ENTITY torbutton.prefs.disable_plugins "Нека нема плагини при користење на Тор (клучно)">
 60. <!ENTITY torbutton.prefs.kill_bad_js "Спречи го опасниот javascript код (клучно)">
 61. <!ENTITY torbutton.prefs.isolate_content "Изолирање на динамичката содржина во зависност од состојбата на Тор (клучно)">
 62. <!ENTITY torbutton.prefs.no_updates "Нека нема апдејти при користење на Тор">
 63. <!ENTITY torbutton.prefs.set_uagent "Постави ја идентификацијата на браусерот за користење на Тор (клучно)">
 64. <!ENTITY torbutton.prefs.dynamic "Динамичка содржина">
 65. <!ENTITY torbutton.prefs.cookies "Колачиња">
 66. <!ENTITY torbutton.prefs.cache "Кеш">
 67. <!ENTITY torbutton.prefs.history "Историја">
 68. <!ENTITY torbutton.prefs.no_search "Исклучи ги пребарувачките предлози за време на Тор (препорачано)">
 69. <!ENTITY torbutton.prefs.shutdown "Исклучување">
 70. <!ENTITY torbutton.prefs.tor_shutdown "Избриши ги Тор-колачињата при исклучување при активиран Тор">
 71. <!ENTITY torbutton.prefs.all_shutdown "Избриши ги колачињата при секое исклучување на браусерот">
 72. <!ENTITY torbutton.prefs.no_shutdown "Не ги бриши колачињата при исклучување">
 73. <!ENTITY torbutton.prefs.disable_sessionstore "Не ја зачувувај сесијата (препорачано)">
 74. <!ENTITY torbutton.prefs.headers "Идентификација">
 75. <!ENTITY torbutton.prefs.spoof_english "Преправај се дека користиш американски браусер">
 76. <!ENTITY torbutton.prefs.refererspoofing "Referer spoofing">
 77. <!ENTITY torbutton.prefs.spoofblank "Spoof blank referer during Tor usage (may break some sites)">
 78. <!ENTITY torbutton.prefs.smartspoof "Smart referer spoof during Tor usage (spoofs cross domain referers)">
 79. <!ENTITY torbutton.prefs.nospoof "No referer spoof during Tor usage (sends referers as normal)">
 80. <!ENTITY torbutton.prefs.disable_domstorage "Не го снимај скелетот (DOM) на страната при користење на Тор (клучно)">
 81. <!ENTITY torbutton.prefs.forms "Формулари">
 82. <!ENTITY torbutton.prefs.block_tforms "Не снимај лозинки и пополнети формулари за време на Тор (препорачано)">
 83. <!ENTITY torbutton.prefs.block_ntforms "Не снимај лозинки и пополнети формулари при исклучен Тор (по желба)">
 84. <!ENTITY torbutton.prefs.tor "Тор">
 85. <!ENTITY torbutton.prefs.non_tor "Не-Тор">
 86. <!ENTITY torbutton.prefs.restore_tor "При реставрирање од зачувана сесија, префрли се во режимот:">
 87. <!ENTITY torbutton.prefs.startup_tor "On browser startup, set Tor state to:">
 88. <!ENTITY torbutton.prefs.reload_crashed_jar "Избриши ги или пак вчитај ги колачињата при пад на Фајрфокс (препорачано)">
 89. <!ENTITY torbutton.prefs.dual_cookie_jars "Ставај ги и Тор- и не-Тор-колачињата во заштитени тегли (опасно)">
 90. <!ENTITY torbutton.prefs.clear_http_auth "Прекини ги сесиите со HTTP-автентификација (препорачано)">
 91. <!ENTITY torbutton.prefs.block_js_history "Изолирај го пристапот до историјата според Тор-режимот (клучно)">
 92. <!ENTITY torbutton.prefs.resize_on_toggle "Зголемувањето на прозори за време на Тор нека се врши во чекори од по 50 пиксели (препорачано)">
 93. <!ENTITY torbutton.prefs.close_tor "Затвори ги сите Тор-прозори и табови при исклучување (по желба)">
 94. <!ENTITY torbutton.prefs.close_nontor "Затвори ги сите не-Тор-прозори и табови при вклучување (по желба)">
 95. <!ENTITY torbutton.prefs.block_links "Блокирај го следењето линкови или вчитувањето на страни од друг Тор-режим (по желба)">
 96. <!ENTITY torbutton.prefs.jar_certs "Ставај ги SSL-сертификатите во посебни тегли за Тор и не-Тор (препорачано)">
 97. <!ENTITY torbutton.prefs.jar_ca_certs "Ставај ги CA-сертификатите во посебни тегли за Тор и не-Тор (препорачано)">
 98. <!ENTITY torbutton.prefs.locked_mode "Скриј го копчето и исклучи ги кратенките на тастатура за да се спречи случајно исклучување">
 99. <!ENTITY torbutton.prefs.startup_state "При нормално подигање, оди во режим:">
 100. <!ENTITY torbutton.prefs.shutdown_state "Режим при исклучување">
 101. <!ENTITY torbutton.prefs.startup "Подигање">
 102. <!ENTITY torbutton.prefs.block_tor_file_net "Спречи го пристапот до мрежата преку Тор за адресите file:// (препорачано)">
 103. <!ENTITY torbutton.prefs.block_nontor_file_net "Спречи го пристапот до мрежата преку не-Тор за адресите file://">
 104. <!ENTITY torbutton.prefs.restore_defaults "Стандардни подесувања">
 105. <!ENTITY torbutton.prefs.test_settings "Тестирај ги подесувањата">
 106. <!ENTITY torbutton.prefs.test_auto "Тестирај ги Тор-подесувањата при секое подигање на Фајрфокс">
 107. <!ENTITY torbutton.prefs.disable_livemarks "Disable livemarks updates during Tor usage">
 108. <!ENTITY torbutton.prefs.tor_memory_jar "Не ги снимај Тор-колачињата на диск">
 109. <!ENTITY torbutton.prefs.nontor_memory_jar "Не ги снимај не-Тор-колачињата на диск">
 110. <!ENTITY torbutton.prefs.session_restore "Следниве табови нека се зачуваат за реставрирање на сесија:">
 111. <!ENTITY torbutton.prefs.nontor_tabs "Табови вчитани во не-Тор-режим">
 112. <!ENTITY torbutton.prefs.tor_tabs "Табови вчитани во Тор-режим">
 113. <!ENTITY torbutton.prefs.socks_vfour "SOCKS v4">
 114. <!ENTITY torbutton.prefs.socks_vfive "SOCKS v5">
 115. <!ENTITY torbutton.prefs.no_proxies_on "Без проксирање за: ">
 116. <!ENTITY torbutton.prefs.no_proxy_warning "Внимание: избегнувајте да наведувате хостови погоре">
 117. <!ENTITY torbutton.prefs.spoofreresh "Spoof Refresh">
 118. <!ENTITY torbutton.prefs.refereroptions "Referer Spoofing Options">
 119. <!ENTITY torbutton.prefs.nospoof "Do not spoof referer">
 120. <!ENTITY torbutton.prefs.spoofroot "Spoof the containing folder of the page">
 121. <!ENTITY torbutton.prefs.spoofdomain "Spoof the domain as referer">
 122. <!ENTITY torbutton.prefs.spoofblank "Make referer blank">
 123. <!ENTITY torbutton.cookiedialog.title "Manage Cookie Protections">
 124. <!ENTITY torbutton.cookiedialog.lockCol "Protected">
 125. <!ENTITY torbutton.cookiedialog.domainCol "Host">
 126. <!ENTITY torbutton.cookiedialog.nameCol "Name">
 127. <!ENTITY torbutton.cookiedialog.pathCol "Path">
 128. <!ENTITY torbutton.cookiedialog.protectCookie "Protect Cookie">
 129. <!ENTITY torbutton.cookiedialog.removeCookie "Remove Cookie">
 130. <!ENTITY torbutton.cookiedialog.unprotectCookie "Unprotect Cookie">
 131. <!ENTITY torbutton.cookiedialog.removeAllBut "Remove All But Protected">
 132. <!ENTITY torbutton.cookiedialog.saveAllCookies "Protect New Cookies">
 133. <!ENTITY torbutton.cookiedialog.doNotSaveAllCookies "Do Not Protect New Cookies">
 134. <!ENTITY torbutton.prefs.disable_livemarks "Нека нема освежување на livemarks при употреба на Тор">
 135. <!ENTITY torbutton.prefs.dtd_recommended "(препорачано)">
 136. <!ENTITY torbutton.prefs.dtd_optional "(по желба)">
 137. <!ENTITY torbutton.prefs.dtd_crucial "(клучно)">
 138. <!ENTITY torbutton.prefs.update_torbutton_via_tor "Пренасочи ги апдејтите на Torbutton низ Тор">
 139. <!ENTITY torbutton.prefs.dodge_google_captcha "Автоматско користење на алтернативен пребарувач кога се враќа Google Captcha:">
 140. <!ENTITY torbutton.prefs.engine1 "ixquick.com">
 141. <!ENTITY torbutton.prefs.engine2 "Bing.com">
 142. <!ENTITY torbutton.prefs.engine3 "Yahoo.com">
 143. <!ENTITY torbutton.prefs.engine4 "startpage.com">
 144. <!ENTITY torbutton.prefs.engine5 "duckduckgo.com">
 145. <!ENTITY torbutton.prefs.transparentTor "Transparent Torification (Requires custom transproxy or Tor router)">
 146. <!ENTITY torbutton.prefs.block_disk "Don't record browsing history or website data (enables Private Browsing Mode)">
 147. <!ENTITY torbutton.prefs.restrict_thirdparty "Restrict third party cookies and other tracking data">
 148. <!ENTITY torbutton.prefs.block_plugins "Disable browser plugins (such as Flash)">
 149. <!ENTITY torbutton.prefs.resist_fingerprinting "Change details that distinguish you from other Tor Browser users">